Confesiunile unui participant GPB

 

Salutare!

Eu sunt Bogdan, voluntar, student şi actual coordonator al departamentului Resurse Umane din cadrul L.S.C.T. (Liga Studenţilor Chimişti Timişoara) şi am va povestesc despre experienţă mea şi de ce am ales particip la Gala Profesorului Bologna 2017, proiect marca ANOSR (Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România) ajuns la ediţia a X-a.

Iniţial am privit destul de simplu această etapă de evaluare a cadrelor didactice şi nu înţelegeam de ce este nevoie de acest proiect, sau dacă măcar, există Profi Tari. Am început realizez pe parcurs despre ce este vorba, cum e devii un student evaluator, cât de important este pentru a evolua stadiul acesta de monotonie a unelor cadre didactice care doar vin cu aceeaşi “poezie” la fiecare curs ani şi ani de zile. Da, înţeleg faptul este greu structurezi o anume materie pentru diferite generaţii, dar asta învăţăm şi noi de mici, ne adaptăm, fie e faptul treci de la liceu la facultate sau te muţi dintr-un oraş în altul.
Am aflat s-a văzutîmbunătăţire a Învăţământului centrat pe student, din 2010 până-n prezent, ceea ce bucură, nu numai pe mine, ci pe toţi cei care au participat la eveniment şi cei care nu au reuşit ajungă. Asta este de fapt scopul acestui proiect “Gala Profesorului Bologna” găsim, identificăm şi premiem aceşti Profi Ţări, care vin cu aceeaşi pasiune la cursuri, care predau cu drag materia lor, care devin mentori studentiilor şi îi consideră pe aceştia parteneri de drum, pe drumul lor în facultate.

Am avut un gol în stomac prima oară când m-am gândit particip la acest proiect. Mi se părea va fi un proces greoi, plin de teorii lungi, complicate şi aveam o temere nu cumva devină chiar ceea ce nu îşi propune, un prof “naşpa”. Spre surprinderea mea, am avut partea de o serie pe colegi de training extraordinari, plini de viaţă, cred prea plini de viaţă (glumesc) şi la fel de entuziasmaţi şi mine de acest proiect şi de faptul vom deveni studenţi evaluatori care urmează meargă în expediţia de a găsi comoara de aur, Profii Tari.

Împreună cu colegii mei de echipă am reușit să realizăm printr-un workshop interactiv un model al unui Prof Tare ideal, pe care sperăm noi să îl găsim curând. Totodată am aflat despre etapele de evaluare al unui Prof Tare, un etapă mai grea, dar facilitatorii au reușit să o ducă la un nivel interesant pe care l-am urmat cu plăcere.În final, cred că toți așteptăm să începem evaluările profesorilor și să ne creăm duo-urile, trio-urile și să mergem la căutat pentru ceea ce toți ne dorim să avem la noi în facultate, Profi Tari.

Aș recomanda acest proiect oricărui student, pentru că este o experiență extraordinară unde ai ocazia să vezi înveți despre obiceiurile bune are profesorilor, cum să îi ajuți pe timpul facultății și să aduci la suprafață Proful Tare din ei. Și în plus eu am rămas uimit de câte persoane cu aceleași gânduri și idei despre profesori/materii au în comun cu mine, ceea ce este un lucru extraordinar, pentru că se vede că încet ne îndreptăm spre “normalitate”, adică cu cât mai mulți Profi Tari în fiecare universitate.16508005_10155160742237280_5641803265484002363_n

Leave a Reply