Categories
Anunturi Evenimente

Aniversarea L.S.C.T

Astăzi, 19 martie, organizația noastră împlinește frumoasa vârstă de 29 de ani de la nașterea acestei mari și frumoase familii. Dorim să le mulțumim tututror care ne-au ajutat să creștem și să devenim ceea ce suntem azi.
În acești 29 de ani, Liga Studenților Chimiști din Timișoara a luat parte la multe evenimente importante care au influențat diferite generații de studenți, dar niciodata nu și-a uitat scopul oricât de însorite sau întunecate au fost acele zile, mereu încercând să dea tot ceea ce are mai bun.
Este un moment emoționant pentru organizația noastră având în vedere că ne apropiem de trei decenii în care am luptat și am apărat drepturile studenților, în care am creat amintiri și povești nenumărate dându-le membrilor noștri avântul de a nu se limita la ordinar și de a îmbrățișa extraordinarul.

Categories
Anunturi Education

#2Credite

Proiectul #2Credite este o inițiativă de a-i face pe studenții Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului să înțeleagă importanța muncii de voluntariat, beneficiile personale cât și profesionale ale acesteia, colaborând cu cadrele didactice, îmbunătățind relația student-profesor.

Așa cum bine știți, Universitatea Politehnică din Timișoara este o adeptă a zicalei: “După muncă și răsplată!”. Astfel, munca de voluntar este resplătită cu 2 credite pe an. Acestea nu pot fi folosite pentru a contribui la promovarea unui an universitar, fiind doar trecute în suplimentele de diplomă.

Categories
Anunturi Education Evenimente Events

Concursul de Național Chimie „Coriolan Drăgulescu”

[maxbutton id=”3″ ]     [maxbutton id=”10″ ]     [maxbutton id=”17″]

 

Ești elev de liceu? Ai inclinații către chimie? Atunci, ai intrat pe site-ul care răspunde pasiunii tale!
 
Universitatea Politehnica Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului împreună Liga Studenților Chimiști din Timișoara organizează Concursul Național de Chimie „Coriolan Drăgulescu” în perioada 10-11 mai 2019. 
 
Concursul construiește un cadru competitiv în care participanții să-și testeze gândirea logico-chimică dezvoltată și să-și evalueze competențele dobândite. Concurenții care se evidențiază cu rezultate foarte bune în urma probei teoretice, sunt recompensați cu premii. Pe lângă componenta competițională a evenimentului, există și o componentă instructivă a cărui rol este de a reda o imagine cât mai clară și cât mai completă a ceea ce înseamnă munca depusă în domeniile vaste ale chimiei.
Te așteptăm cu mare drag să participi la concurs! Pe lângă competiția în sine, îți vom pregăti multe alte activități interesante și ne vom asigura că vei avea amintiri frumoase despre facultatea noastră!
 

 

Poate vă întrebaţi de ce concursul nostru de chimie se numeşte „Coriolan Drăgulescu” şi cine a fost Coriolan Drăgulescu? Ei bine, Academicianul Coriolan Drăgulescu a fost primul decan al facultății noastre, înfiinţată în anul 1948. S-a născut la 4 aprilie 1907 în comuna Vărădia, județul Caraș-Severin. Tatăl, învățătorul Ștefan Drăgulescu, i-a fost model și mentor, iar mama, Elena Drăgulescu, casnică, i-a fost exemplu de modestie și comportament social.
 
A urmat primele clase la Liceului „General Dragalina”, iar următoarele la liceul„Constantin Diaconovici Loga” din Timișoara, obţinând cu rezultate excepţionale diploma de bacalaureatul în anul 1925. A fost student al Universității din Cluj, Facultatea de Știinte, Secția Chimie, fiind licențiat în anul 1930, cu calificativul foarte bine.
 
După al II – lea război mondial , s-a stabilit la Timișoara, unde a înființat, în cadrul Institutului Politehnic din Timișoara, Facultatea de Chimie Industrială, fiind primul decan al acesteia. Din anul 1995, numele a fost schimbat în Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului. Principalele obiective de cercetare ale profesorului au fost în domeniul chimiei anorganice, chimiei analitice, domeniul tehnologiilor chimice anorganice și al valorificării resurselor minerale autohtone, în special a mineralelor rare și a mineralelor disperse (bismut, beriliu, uraniu ș.a.). Aceste studii au ajutat şi ajută în continuare chimiștii în devenire.
 
A fost membru de onoare al Societății de Chimie Industrială din Paris, din anul 1970. Academia Româna l-a ales membru corespondent la 12 iulie 1956, iar în 1963 a devenit membru titular. A fost președintele Secției de Științe Chimice între anii 1970 -1977.
 
Activitatea de om de știință a fost recunoscută prin numeroase ordine și distincții, precum Ordinul Muncii (1963), Meritul Științific (1966), titlul de Om de Știință Emerit (1970). A trecut în neființă la 1 iunie 1977 la București.
 
Viața plină de realizări a acestui mare chimist este argumentul pentru care concursul a primit numele de Coriolan Drăgulescu. Dacă vreţi să aflaţi mai multe şi să vedeţi locurile unde Coriolan Drăgulescu şi-a desfăşurat activitatea, veniţi la concursul nostru!
 
Termenul limită de înscriere a participanților este 27 aprilie 2019!!!!
Categories
Anunturi Education Environment

Workshop de Practică

Ești student în anul 3 la Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului și cauți un loc de practică conform așteptărilor tale? Te invităm la Workshopul de practică care va avea loc în incinta Bibliotecii Politehnica în data de 6 martie între orele 12-16 unde vei avea ocazia să cunoști diverși reprezentați ai unor firme specifice domeniul tău de studiu. Aceștia îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie pentru a face alegerea potrivită ție.

De asemenea, începând cu ora 14 poți lua parte la un bufet suedez care îți va da ocazia să interacționezi mai bine cu reprezentații firmelor și să analizezi opțiunile.
Cu ocazia acestui eveniment, studenții din anul 3 sunt învoiţi de la cursuri, așa că nu există scuze pentru a nu fi acolo.

Categories
Anunturi Evenimente

Dragobete Party

Cu mult timp în urmă, fetele și flacăii se îmbrăcau în hainele de sărbătoare în ziua de 24 februarie, sperând să își găsească marea iubire. Fetele fugeau de băieți, dar nu în felul în care fug în zilele noastre, iar dacă băiatul prindea fata care îi căzuse dragă și aceasta îl plăcea la randul său, îl săruta în văzul tuturor.
Cam asta se întamplă și în zilele noastre, nu-i așa? Numai că băieții nu mai aleargă la propriu după fete, mersul la biserică este înlocuit cu mersul la un party unde ”Dragobetele sărută fetele”.
Ce zici de Dragobete Party? Este un prilej excelent de a-ți găsi iubirea, iar dacă nu o găsești, măcar știi că ai încercat! Chiar dacă tu, Dragobet sau Dragobetă, nu îți găsești perechea, îți promitem că nu te vei supăra, deoarece avem brățări speciale care te vor face să uiți de ghinionul tău în materie de dragoste, iar barmanul nostru, Barman Evenimente are leacul perfect pentru inima ta singuratică.
Vineri, 22.02.2019, ora 21:00, aranjează-te și prezintă-te la Cantina Studențească. Nu vei regreta!

Categories
Anunturi Education

Ziua Culturii

Cultura reprezintă multitudinea de caracteristici și cunoștințe care aparțin unui anumit grup de oameni, de la limba vorbită, la religie, gastronomie, obiceiuri sociale, muzică și arte.
UNESCO definește cultura ca fiind „o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali”.
Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). În această zi celebrăm ”Luceafărul” poeziei românești.
În expunerea de motive a iniţiatorilor al acestui proiect se arată: ”Ziua Culturii Naţionale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional”.
Pentru noi, românii, Ziua Culturii Naționale reprezintă prilejul cu care ne amintim de puterea și perseverența poporului român, nenumăratele valori culturale, artistice și științifice născute în România și cunoscute în toată lumea.