Concursul Național de Chimie “Coriolan Drăgulescu” 2020

Concursul Național de Chimie ”Coriolan Drăgulescu” este organizat de Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului din cadrul Universității Politehnica Timişoara în colaborare cu Liga Studenţilor Chimişti din Timişoara și se adresează elevilor din clasele IX – XII.

Prima ediţie a concursului a fost concepută exclusiv pentru elevii de liceu din judeţul Timiş. Succesul de care s-a bucurat a condus începând cu ediția a doua la extinderea arealului de selecție a participanților.

De la an la an concursul a devenit tot mai cunoscut în rândul celor care îndrăgesc chimia, astfel încât la ediţiile următoare participanții proveneau din toate zonele țării, iar numărul lor se triplase.

Scopul concursului este de a permite elevilor să își testeze cunoștințele teoretice din domeniul chimiei. În aceeași măsură, se urmărește promovarea printre elevii de liceu a ofertei educaționale a facultății pentru ciclul de licență (ingineria produselor alimentare, inginerie chimică, ingineria mediului), identificarea potențialilor studenți ai Facultății de Chimie Industrială și Ingineria Mediului, precum și prezentarea perspectivelor în cariera profesională.