Bd. Vasile Pârvan, nr. 6 Timișoara RO 300223
office@lsct.ro

Ziua Culturii

Ziua Culturii

Cultura reprezintă multitudinea de caracteristici și cunoștințe care aparțin unui anumit grup de oameni, de la limba vorbită, la religie, gastronomie, obiceiuri sociale, muzică și arte.
UNESCO definește cultura ca fiind „o serie de caracteristici distincte a unei societăți sau grupă socială în termeni spirituali, materiali, intelectuali sau emoționali”.
Ziua de 15 ianuarie, aleasă ca Zi a Culturii Naţionale reprezintă data naşterii poetului naţional al românilor, Mihai Eminescu (1850-1889). În această zi celebrăm ”Luceafărul” poeziei românești.
În expunerea de motive a iniţiatorilor al acestui proiect se arată: ”Ziua Culturii Naţionale va fi, în viziunea noastră, o zi în care nu numai celebrăm un mare creator, dar şi o zi de reflecţie asupra culturii române, în genere, şi a proiectelor culturale de interes naţional”.
Pentru noi, românii, Ziua Culturii Naționale reprezintă prilejul cu care ne amintim de puterea și perseverența poporului român, nenumăratele valori culturale, artistice și științifice născute în România și cunoscute în toată lumea.